Get the basics right

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar de juiste CV-basis is de sleutel tot het succes voor de technische vacatures waar jij op reageert. Aandacht voor detail is alles – u zou niet geloven hoe zelfs de kleinste fout voor de ogen van een werkgever het duidelijkst kan zijn. Zorg er om te beginnen voor dat er geen hiaten zijn in uw arbeidsverleden, maar als u de tijd heeft genomen om op reis te gaan, voeg deze dan toe. En vergeet niet datums op te nemen! Het geeft werkgevers een completer beeld van wat je hebt gedaan.

Controleer en controleer nogmaals of uw contactgegevens correct zijn en daadwerkelijk op uw cv staan ​​- hoe zal een werkgever anders contact opnemen?

Als u een tweede paar ogen krijgt om uw cv te controleren – of het nu een vriend, ouder, docent of zelfs uw Nan is – wordt de kans op vergissingen verkleind. Er kunnen enkele kleine fouten zijn die u hebt gemist, die een werkgever waarschijnlijk niet zal hebben.

Less is more

De sleutel hier is om het relevant te houden. Denk: ‘heeft een werkgever echt een lijst nodig van alle universitaire verenigingen waar ik deel van uitmaakte, of de ingewikkelde details van hoe geweldig mijn proefschrift was?’. U moet elke aanvraag die u doet afstemmen op de rol en het bedrijf waarop u solliciteert, dit zal u helpen beslissen wat u opneemt en wat u weglaat. Je definitieve cv moet laten zien dat je de vaardigheden hebt om het werk te doen en de persoonlijkheid die bij het bedrijf past. We raden aan dat je eerste cv van de universiteit niet langer is dan een pagina. Begin met je opleiding bovenaan, gevolgd door je ervaring, met opsommingstekens met de details van elk. De essentiële CV-benodigdheden zijn: Universiteit bezocht (inclusief de data dat je daar was) Graad resultaat (of voorspeld) Lijst met ervaringen (met uw meest recente bovenaan)

We raden aan dat je eerste cv van de universiteit niet langer is dan een pagina. Begin met je opleiding bovenaan, gevolgd door je ervaring, met opsommingstekens met de details van elk. De essentiële CV-benodigdheden zijn:

  • Universiteit bezocht (inclusief de data dat je daar was)
  • Graad resultaat (of voorspeld)
  • Lijst met ervaringen (met uw meest recente bovenaan)

Format = Friend

Simpele dingen zoals het uitrekken van marges en het gebruik van lettergrootte 10 geven je aanzienlijk meer ruimte om je eigen lof te zingen.

Wees consistent met het lettertype en de grootte die u gebruikt. Bijv. schakelen tussen punten en sterren voor opsommingstekens ziet er rommelig uit en suggereert dat je niet erg slim bent met Microsoft Word – iets dat bijna elke taak vereist!

De moderne sollicitatiebrief

Door een kort ‘Persoonlijk profiel’ bovenaan je cv toe te voegen, krijg je de kans om een ​​samenvatting te schrijven van wie je bent en waarom je solliciteert voor de functie. Het is een geweldige manier om een ​​werkgever te laten zien wat jou uniek maakt en waarom jij de beste persoon voor de baan bent. Het moet ervoor zorgen dat degene die je cv ophaalt, wil blijven lezen. De beste tips hier zijn: houd het profiel op ongeveer 5 regels en vermijd koste wat het kost clichés. Wees je unieke zelf en verover die technische banen waar jij op solliciteert!