Iedereen weet wel hoe het gedeelte van een restaurant waar de gasten zitten er doorgaans uitziet. Echter is er in een restaurant ook nog een ander belangrijk gedeelte waar gasten niet komen; de keuken waar al het eten wordt bereid! Iedereen heeft wel een keuken in huis. Deze is echter niet te vergelijken met een restaurantkeuken. Wat er zoal in een restaurantkeuken staat hebben we beschreven in dit artikel!

Koelmachines

Wanneer je met etenswaren werkt zul je koelmachines moeten hebben. Koelmachines zorgen ervoor dat eten langer goed blijft. Daarnaast moeten sommige dingen zoals ijs gewoon koel blijven. Een koelkast en vriezer heb je thuis zelf ook staan. Echter zijn de koelkast en vriezer in een restaurantkeuken wel een paar maatjes groter. Vaak staat hier namelijk een koelcel waar je zelfs in kunt lopen. Ook vind je in een restaurantkeuken koelvitrines om onder meer groenten vers te houden. Voor zaken als koelkasten, vriezers en ijsmachines voor de horeca kun je terecht bij Horeca Webstore.

Keukenapparatuur

Om eten te kunnen bereiden staan er in een restaurantkeuken verschillende soorten apparaten. Zo is er meestal een staafmixer aanwezig voor het maken van bijvoorbeeld beslag. Ook een snijmachine voor het snijden van onder meer groenten mag niet ontbreken. Alhoewel dit ook met de hand kan is het gebruik van een machine veel sneller. Zeker wanneer er plotseling een grote groep mensen komt eten is dit wel zo fijn. Tevens bevat vrijwel iedere restaurantkeuken een weegschaal voor het afwegen van bijvoorbeeld gehakt. Voor het verwerken van gehakt kan weer een gehaktmolen of hamburgerpers gebruikt worden. Tot slot kom je een vacuumeermachine vaak tegen in een restaurantkeuken. Door etenswaren vacuüm op te slaan blijven ze immers langer vers. 

Grote oven

Naast bovenstaande kleine apparatuur staat er in een restaurantkeuken natuurlijk ook zwaarder geschut zoals een oven. Wederom gaat het hierbij niet om een oven zoals je thuis hebt staan, maar om een hele grote oven. Afhankelijk van het type restaurant kunnen er ook nog specifieke ovens aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een pizzaoven of bakkerijoven.