Binnen een team is het belangrijk om talenten te hebben met verschillende competenties. Je wilt werknemers hebben die hard werken, goed werken en bovendien zelfstandig kunnen werken. Minstens zo belangrijk is echter het teamgevoel binnen de groep. Een team vol individualisten zullen, net als bij sport, veel minder bereiken dan een team dat hecht is en samen voor één doel bezig is. Dat is soms lastig te bewerkstelligen, zeker wanneer alle teamleden verschillende persoonlijkheden hebben.

Ga individuele agenda’s tegen

Een groot risico bij teams is dat de leden elk, naast de agenda van het team als geheel, ook nog een individuele agenda hebben. Dat kan zijn dat ze zichzelf richting een andere functie willen werken, maar in ernstige gevallen ook om een andere werknemer weg te werken uit het team. Zorg ervoor dat je als teamleider weet wat je werknemers bezighoudt en wat voor doelen zij zich persoonlijk stellen.

Heb je een goed beeld van individuele doelen, dan is het zaak om ervoor te zorgen dat deze doelen passen binnen de doelstelling van het team. In een ideale situatie passen alle individuele doelstellingen ook nog binnen het kader van de teamdoelstelling, maar dit is lang niet altijd het geval. Heeft iemand persoonlijke doelen die niet bijdragen aan het teambelang, dan moeten deze doelen bijgesteld of zelfs in de vrieskast gezet worden.

Zorg voor het juiste teamgevoel

Als manager is het niet je enige doel om targets te behalen en het team zo snel mogelijk naar dit doel te brengen. Het is ook belangrijk dat het team in de eerste plek goed functioneert. Tevredenheid is hiervoor van groot belang, evenals chemie tussen de teamleden. Een teamuitje kan aanvoelen als een dag niet gewerkt en dus een dag verspild, maar kan een grote invloed hebben op het werkplezier en de chemie binnen het team.

Niet alleen een teamuitje kan hieraan bijdragen. De echte stappen worden dagelijks gezet op kantoor. Zorg ervoor dat alle teamleden in gelijke mate gehoord worden in hun mening. Probeer uit te zoeken waar iemands expertise lig en maak deze persoon de expert op dit gebied binnen het team. Zo maak je iedereen in gelijke mate belangrijk, is de kans op wederzijds respect groter en voelt iedereen zich een volwaardig lid van het team.