De Prusa i3 mk3 wordt gezien als de vooraanstaande 3D printer van dit moment. Dat betekent bijvoorbeeld dat zeer veel ondernemers de printer willen gebruiken. Dat is ook te danken aan het feit dat de printer al veel prijzen in de wacht heeft gesleept sinds deze in 2017 op de markt is gekomen. De kwaliteit van de producten die uit de printer komen is zeer hoog te noemen. Dit speelt in belangrijke mate mee hierin. Het is dus ook interessant om eens te kijken welke mogelijkheden er geboden worden door de fabrikant. Hier kan je je voordeel mee doen.

Hoge snelheid bij het printen

Snel en direct kunnen handelen is essentieel op de werkvloer. De Prusa i3 mk3 speelt hier handig op in. Doordat de printer stabieler is dan ooit, is het ook mogelijk om hogere snelheden te houden. In het geval van deze printer gaat het om wel 200 mm/s. Zonder dat daarbij fouten worden gemaakt in het printproces. Dit is een flink hoge snelheid. Dit maakt het dus ook wel heel aantrekkelijk om ermee te willen werken als ondernemer. Je kunt dan veel meer doen met je tijd. Dat is altijd zakelijk aantrekkelijk te noemen. Kies hier dus voor.

Het proces kunnen monitoren

Het is met de Prusa i3 mk3 ook beter dan ooit mogelijk om het printproces in de gaten te houden. Eigenlijk laat je het proces dan in de gaten houden. Als gebruiker van de 3D printer hoef je dit namelijk niet zelf te doen. Je kunt dit gewoon laten doen door de vele sensors die in de printer zijn aangebracht. Die monitoren allerlei factoren. Aan de hand daarvan kan je dan zorgen dat alles in goede orde verloopt. Zo komen er altijd prints van topkwaliteit uit de printer, zonder dat er fouten worden gemaakt hierbij.

Veiligheid bij het printen

Het werken met een 3D printer hoeft niet gevaarlijk te zijn. Toch is het wel belangrijk dat de fabrikant aandacht heeft besteed aan de veiligheid van de Prusa i3 mk3. Dit betekent dat er niet zo snel een kans is dat er een verkeerde handeling wordt gedaan of dat er een gevaarlijke situatie zal ontstaan. Ook dit is in een belangrijke mate te danken aan het gebruik van de sensors in de printer. Die houden de verschillende kanten altijd goed in de gaten. Hier zijn dan ook veel van de prijzen die de printer gewonnen heeft op gebaseerd.

prusa i3 mk3