Ben je van nature een echte klusser, die graag al zijn klusjes zelf wilt oppakken? Dan is de kans groot dat je de hoogte in moet om bepaalde klussen uit te voeren. Om het jezelf echt gemakkelijk te maken tijdens het werken op hoogte dan is het verstandig om een rolsteiger te gebruiken voor de klussen die je op hoogte gaat uitvoeren. Alleen welke rolsteiger heb je dan nodig? Rolsteiger.net geeft kort een aantal tips voor het kopen van een rolsteiger.

Op welke hoogte ga je werken?

Wanneer je wilt weten welk type rolsteiger je moet aanschaffen dan is het verstandiger om te kijken naar de hoogte waar je met dat rolsteiger op moet gaan werken. Het is niet echt een aangename verrassing wanneer je erachter komt dat je rolsteiger niet lang genoeg is. Het is daarom belangrijk om het verschil tussen de werkhoogte en platformhoogte te weten. De platformhoogte is de hoogte waarom het hoogste platform komt te staan. De werkhoogte is dus iets hoger omdat je lichaamslengte er nog bij komt. Het fijne aan een rolsteiger is dat deze wel gemakkelijk opgeschaald kan worden, maar dat betekent dan ook dat deze breder gemaakt moet worden. Anders bestaat het gevaar dat deze niet stabiel genoeg meer zal zijn.

Personele bezetting op een rolsteiger

Bij het werken op een rolsteiger is het belangrijk dat er voldoende ruimte is goed te kunnen werken. Voor deze ruimte is het ook belangrijk dat je gereedschap meetelt en niet laat slinger. Het werken op hoogte neemt namelijk veel risico’s met zich mee. Bij een smalle rolsteiger is ruimte voor een enkel platform, maar op het moment dat je een brede rolsteiger hebt kunnen er twee worden geplaatst.

Veilig een rolsteiger opbouwen

Ben je ervan overtuigd om met een rolsteiger op hoogte te gaan werken? Dan is het belangrijk om op te hoogte zijn van de regels omtrent de opbouw hiervan. Deze zijn namelijk aangescherpt om de veiligheid te verbeteren. Zo is het tegenwoordig verplicht om te werken met een valbeveiliging op een rolsteiger.