Of je nu een erg grote en succesvolle webshop hebt, of net begint met een kleine webshop waarmee je je eigen producten verkoopt. Je moet op verschillende aspecten kwaliteit blijven leveren om je klanten te behouden. Wij geven je graag een aantal tips mee voor het runnen van je webshop.

Goede website

Allereerst moet je website van goede kwaliteit. Dit wil zeggen dat hij technisch goed in elkaar moet zitten zodat hij goed werkt. Het moet in één keer duidelijk zijn wat je te bieden hebt. Geef duidelijke informatie en overtuig bezoekers om door te klikken. Maak gebruik van filters waardoor mensen meteen kunnen vinden wat ze zoeken. Vooral bij grotere webshops met bijvoorbeeld kleding is dit belangrijk. Geef mensen de mogelijkheid om een eigen account aan te maken, waardoor ze gemakkelijk hun bestellingen kunnen terugvinden.

Ook is het erg belangrijk om te zorgen voor meerdere betaalmogelijkheden. Het komt altijd voor dat mensen bij de betaal stap alsnog afhaken en niet doorgaan met de aankoop. De grootste reden hiervoor is dat de gewenste betaalmogelijkheid er niet bij staat.

Het komt erop neer dat het gebruik gewoon zo gemakkelijk mogelijk gemaakt moet worden. Anders heb je bij elke stap weer kans dat er mensen afhaken.

Snelle en veilige levering

Klanten moeten ervan uit kunnen gaan dat hun bestelling veilig aankomt. Ook verwachten ze een steeds snellere levering. Het kan dus nuttig zijn om te kijken wat er mogelijk is voor same day delivery. Het is zaak goed uit te zoeken welke bezorgpartner het beste bij je past voor het bezorgen van je pakketten. Wil je bijvoorbeeld leveren in het buitenland of werken met parcelshops, kies dan een postbedrijf die deze diensten aanbiedt. Maak vervolgens duidelijke afspraken met de partijen waar je mee samenwerkt om misverstanden te voorkomen.

Customer service

Een goede customer service is ook erg belangrijk! Gebruikers van je webshop moeten gemakkelijk antwoord op hun vragen kunnen vinden. Hebben ze toch nog vragen, dan moeten er verschillende mogelijkheden zijn om contact op te nemen. Denk hierbij aan een contactformulier, telefoonnummer, chatfunctie of via social media. Aanwezigheid op social media is sowieso erg belangrijk. Hier kunnen potentiële klanten namelijk meteen zien wat andere mensen van je webshop vinden. Als hier goede ervaringen op gedeeld worden is de kans op een aankoop veel groter. Ook een reactie op eventuele slechtere ervaringen zijn erg belangrijk. Onderschat dit dus zeker niet!

 

Bij een goede service hoort ook een goede retourmogelijkheid. Geef hierover duidelijk uitleg op de website en lever de juiste retourinformatie en labels bij het product.

Kwaliteitsproducten

Natuurlijk ga je vanaf het begin voor de beste kwaliteit van je product. Veel producten kunnen zich echter blijven ontwikkelen. Luister daarom naar eventuele suggesties van je klanten en blijf je product verbeteren. Zorg er hierbij voor zover mogelijk voor dat je meegaat in de laatste ontwikkelingen. Wanneer je zorgt voor kwaliteitsproducten zul je eerder terugkerende klanten krijgen die een ambassadeur worden voor je merk.