Mensen die starten met werken bij een nieuw bedrijf krijgen in dat geval ook altijd een nieuw contract. Vaak worden deze nieuwe mensen tegenwoordig door middel van recruitment software aangetrokken. In dit contract staat dan hoeveel je gaat werken. Jij en je werkgever komen dit overeen en als het goed is zijn beide partijen hier content mee. Voor mensen met een nul-urencontract is het weer een ander verhaal. Met zo’n contract maakt het uit hoeveel uren jij werkt en zoveel uur krijg je dan ook uitbetaald. Dit zijn vaak erg flexibele banen die worden ingevuld door mensen die weinig kunnen werken zoals bijvoorbeeld studenten. Wanneer je toch meer uren wilt gaan werken kun je dit altijd aangeven bij de werkgever. In dat geval zul je in overleg gaan met je werkgever en kijken of er misschien mogelijkheden zijn om meer te gaan werken en hoe je de uren die je meer werkt gaat verdelen over de week.

Een bedrijf zal wel altijd bepaalde voorwaarden hanteren bij het meer of minder gaan werken. Het bedrijf zal ervoor moeten zorgen dat als jij uren minder gaat werken de werkzaamheden niet blijven liggen en wanneer jij meer gaat werken dat je andere collega’s niet in de weg gaat zitten. Vaak wil een werkgever ook dat je minimaal een half jaar in dienst bent zodat ze ook weten wat ze aan je hebben. Dan zul je je verzoek schriftelijk moeten indienen en doe dit het liefste ruim van tevoren. Wanneer je minder wil gaan werken is vaak de enige reden dat het niet kan omdat er dan niemand is om de uren over te nemen. Het kan dus problemen geven in het bestaande werkrooster. Het kan altijd zo zijn dat er of niet genoeg werk is of juist teveel. Urenregistratie is dus heel belangrijk voor een bedrijf, dit mag niet komen te lijden. Dit kan alleen maar meer problemen opleveren.

De deeltijdmedewerkers zijn meestal de mensen die graag meer uren willen gaan maken. Deze groep wil wanneer mogelijk meer geld gaan verdienen. In dat geval is het natuurlijk top als je dan ook meer uren kan gaan maken. Wie niet waagt, wie niet wint!