Zeker op het gebied van mode bestaat er een hoop verschil tussen kwaliteit. Je hebt kleding die was na was mooi blijft en zonder verkleuring en losse naden keer op keer gedragen kan worden. Andere kledingstukken zijn na één keer wassen al klaar voor het vuilnis.

Koopjes

Je hebt het vast wel eens meegemaakt… Je hebt mooie nieuwe kleding gekocht voor een koopje! Je hebt je laten verleiden door de prijs en je denkt dat je daar goed aan gedaan hebt. Helaas is het tegendeel waar. Kleding die na één keer wassen weggegooid kan worden is altijd te duur. Beter is bij het jagen naar koopjes te kijken of het kledingstuk is afgeprijsd omdat de kleding voor het volgende seizoen in de rekken hangt. Dit kan nog wel eens een goede koop zijn! Kleding die altijd goedkoop is, is vaak niet van de beste kwaliteit.

Hoe herken je kwaliteitskleding

Je kunt op verschillende manieren controleren of de kwaliteit van de kleding die je wilt kopen goed is. Ten eerste kun je kijken naar het soort stof waarvan het gemaakt is. Katoen is stevig en zit lekker. Vaak wordt katoen gecombineerd met een kleine hoeveelheid elastaan. Dit zorgt ervoor dat je kleding zijn model behoud. Daarnaast kun je kijken naar de naden van het kledingstuk. Dubbel gestikte naden zijn altijd steviger en zullen minder snel loslaten.

Juiste maat en pasvorm

Tegenwoordig is er voor iedere lichaamsbouw goed passende kleding te koop. Ook de lange mannen kunnen vandaag de dag in prachtig passende kleding voor de dag komen. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een nieuw overhemd, kijk dan welke pasvorm bij jouw lichaamsbouw past. Ben je lang en smal, kies dan voor een slim fit hemd. Ben je wat meer gezet dan kleed een modern fit model je mooi af. Let erop bij het kopen van nieuwe kleding dat je de juiste maat koopt, te kleine kleding is nooit mooi, ook al is de kwaliteit prachtig.