Hoe kom je erachter of een advocaat goed is en de kwaliteit kan leveren die jij verwacht dat hij gaat leveren? Het kan hartstikke lastig zijn, je hebt als rechtszoekende de taak om een advocaat te nemen waarvan je niet weet of deze persoon wel de geschikte kandidaat is. Als basis heeft elke advocaat een studie achter de rug: de rechtenstudie. Na de rechtenstudie wordt staan ze als jurist in het werkveld en als ze besluiten om de advocatuur in te gaan zullen ze nog drie jaar lang in opleiding moeten onder leiding van een ervaren advocaat. Daarna ga is het de bedoeling dat je je gaat specialiseren op een bepaald gebied binnen het recht. Een ding is zeker: een advocaat heeft jarenlange studie nodig om zich tot volwaardig advocaat te mogen benoemen. Daarnaast blijven ze altijd in opleiding in ontwikkelen, het recht veranderd naarmate de tijd en daar moeten advocaten op voorbereid zijn.

De kwaliteit dat geleverd kan worden verschild natuurlijk per advocaat. Hoe vind je nou een goede advocaat? Een advocaat vergelijken kan al gemakkelijk via Lawspot op basis van pitches en zo vind je een gepaste advocaat die precies de kwaliteit kan leveren die jij nodig hebt. Na het insturen van je case wordt je case bekeken en ontvang je diverse pitches waardoor jij kan beginnen met het vergelijken. Dit wordt gedaan op basis van reviews en prijs. Belangrijk is daarbij om ook eerst in gesprek te gaan met de advocaten om te kijken of er een klik is. Kennismakingsgesprekken zijn geheel vrijblijvend.

Daan:
‘’Ik zoek een advocaat die mij kan helpen op het gebied van arbeidsrecht bij ontslagvergoeding. Via Lawspot heb ik een goed inzicht gekregen om te zien welke advocaat mij het best kan helpen op mijn probleem op te lossen.’’