Maart is een geweldige tijd om de tuin in te gaan. De sneeuwklokjes beginnen te vervagen en de narcissen zijn begonnen door te komen. Je ziet misschien een mix van kleur in de vorm van tulpen en rozen zullen beginnen te bloeien. Veel planten die in de wintermaanden sluimeren, worden nu wakker en de belofte van een tuin vol belangstelling wacht.

Er zijn veel dingen te doen in de tuin in maart, hier zijn er een paar om je op weg te helpen. Natuurlijk zijn sommigen afhankelijk van waar je woont en hoe groot je tuin is.

Verplaats planten en bomen …

Als je in de herfst niet bent overgegaan tot het verplaatsen van planten en bomen, is het nu de tijd om het te doen voordat ze beginnen te bloeien.

Maak de moestuin op orde …

Het planten van groenten en fruit is een van mij favoriete bezigheden in de tuin. Maart is de beste maand om te bereiden omdat de grond niet bevroren moet worden en onkruid nog moet verschijnen. Huur een landbouwfrees om het werk gemakkelijker te maken of wordt fit met het om spitten van je moestuin. Je harde werk zal beloond worden wanneer je je eigen groenten en/of fruit oogst in de zomer of de herfst.

Plant groenten …

Erwten, wortels, pastinaken, boerenkool, kool, tuinbonen kunnen nu allemaal buiten worden geplant. Je kunt er ook veel groenten en fruit van binnen beginnen, zodat ze klaar zijn om te planten zodra de kans op vorst is verdwenen.

Maak je klaar voor Outdoor Entertaining …

Als je nog niet hebt genoten van een warme dag buiten, is het onderweg.

Maart is de maand waarin we ons buiten wagen om ’s ochtends af en toe te genieten van koffie. Er is weinig erger dan te zitten op het tuinmeubilair van vorig jaar om erachter te komen dat het nat, vochtig, roestend en rot is. Trakteer jezelf deze maand op een nieuw tuinmeubilair bij Fonteyn, om je voor te bereiden op het heerlijke zomerseizoen.

Oud meubilair afstoffen….

Als je een collectie tuinmeubels van goede kwaliteit hebt, is dit het moment om dit af te stoffen en het een wasbeurt te geven, zodat die klaar is voor de zomer. Je kunt oud tuinmeubilair opknappen door het te verven of het te behandelen met olie.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan mijn tuinvoorbereidingen!