Je ziet het bij steeds meer bedrijven: het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken is een stroming waarin voor grote delen wordt afgeweken van het traditionele idee van werk. Er wordt bij het Nieuwe Werken afgestapt van de 9 tot 5-mentaliteit. In plaats daarvan, hebben werknemers meer vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze werken. Hoewel verplichtingen blijven bestaan en er grotendeels nog gedurende de traditionele uren gewerkt wordt, geeft deze nieuwe vrijheid veel voordelen mee. Ook op kantoor zijn er duidelijke verschillen wanneer het Nieuwe Werken wordt toegepast. Een bedrijf die dit goed toepast is; Young Nomads zij bieden marketing diensten aan in Almere.

Weg met 9 tot 5

Iedereen wordt er in Nederland groot mee: de 9 tot 5-mentaliteit. Al vanaf de basisschool volg je dagelijks grofweg deze tijden om in te werken. Dat is natuurlijk met een reden. Voor de meeste mensen is dit de periode van de dag dat ze het meest effectief zijn.

Toch wordt daar bij het Nieuwe Werken van afgestapt. Niet voor iedereen zijn dit namelijk ideale uren. Ook is er geen ruimte meer voor andere, eveneens belangrijke activiteiten wanneer er wordt gewerkt tijdens deze uren. Bij het Nieuwe Werken bestaat er meer ruimte om bijvoorbeeld later te beginnen of later door te werken. Werknemers krijgen meer ruimte om te bepalen wanneer het werk het beste uitkomt, met de voorwaarde dat het werk goed wordt uitgevoerd. In de praktijk blijkt dat deze benadering leidt tot meer tevreden werknemers en bovendien een hogere productiviteit.

Veranderingen binnen het kantoor

Een element van het Nieuwe Werken dat vooral prominent is, is het gebrek aan vaste werkplekken. Bij steeds meer grote bedrijven zijn er geen afgesloten kantoren meer, maar werkt iedereen in verschillende kantoortuinen met vrije zitplaatsen, waarbij de verschillende ruimten niet zelden een andere opzet en ander uiterlijk hebben. Bij een juiste uitvoering heeft zelfs de CEO geen eigen kantoor meer.

Is het nodig om iemand privé te ontmoeten of te vergaderen, dan zijn er vergaderruimtes om af te huren waarin dit kan gebeuren. Bij een juiste uitvoering werkt deze opzet vrijwel altijd beter dan het traditionele model. Werknemers worden gedwongen meer te mengen en bovendien minder papierwerk te gebruiken – er is immers geen kantoor om het in te bewaren. Alles duidt erop dat het Nieuwe Werken steeds populairder wordt een ook gaat blijven.